Bel met een medewerker +31 (0)497-700220

Of stuur ons een email: info@3dprintersolutions.nl

Uw partner voor additive manufacturing

Deze website is onder constructie - Daarentegen kunt u gewoon bestellen

Waaraan moet een goede PEEK printer voldoen?

Waaraan moet een goede PEEK printer voldoen?

R Verhoeven |

Waaraan moet een goede PEEK printer voldoen?

PEEK, ook bekend als Polyetheretherketon, is een stof die in de jaren tachtig werd geformuleerd als een thermoplast met een hoge slijtvastheid, mechanische sterkte en weerstand tegen agressieve chemicaliën. Met al deze materiaaleigenschappen is PEEK een lastig materiaal om mee te werken, maar een lonende keuze voor industriële toepassingen. Om ervoor te zorgen dat PEEK een haalbare optie is voor uw toepassing, moet uw 3D-printer in bezit zijn van een nauwkeurige regeling van verwarming en koeling om een goede printkwaliteit te behalen.

Photo of 3D printed printed PEEK part with dedicated support material. Image via 3DGence

Eerst en vooral moet men goed kijken naar de kwaliteit en mogelijkheden van de extruder in de printmodule van de 3D-printer. Bij het zoeken naar een geschikte printer zijn de piektemperatuur en de consistentie de twee belangrijkste eigenschappen. Als thermoplast smelt PEEK alleen bij hoge temperaturen, dus een extruder die ongeveer 400°C kan bereiken, is essentieel. Een ander aspect van de extruder, evenals alle andere elementen, is dat men aandacht moet besteden aan de consistentie ervan.

Alleen omdat de printmodule de temperatuur van PEEK kan printen, betekent nog niet dat de in staat is om te gaan printen. Het tweede aspect van een solide PEEK-printer is een hoge kwaliteit printbed. Als de eerste paar lagen van een print niet goed worden geprint als basis, dan is alles wat daarop is gebouwd voor niets. Daarom is een bed dat een constante temperatuur van 160°C kan bereiken noodzakelijk.Zo kunt u printen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat randen of lagen op u krullen of kromtrekken. Andere aanbevolen kenmerken van een printerbed zijn automatische nivellering en een goede hechting om onderdelen consistent geprint te houden.

Naast een hoogwaardige extruder en printbed, moet elke PEEK-compatibele printer een volledig gesloten interieur hebben om de omgeving rond het te printen onderdeel te beheersen. Er zijn dus verwarmde ventilatoren voor een constant hoge kamertemperatuur nodig om kromtrekken van materiaal te voorkomen nadat het is afgedrukt.

Een ander aspect waarmee rekening moet worden gehouden, is hoeveel schoonmaak en onderhoud de 3D-printer vereist. Het maakt niet uit welke printer u kiest, iedere printer zal onderhoud vragen in de vorm van het reinigen van het printbed, de printmodule schoonmaken en algemeen onderhoud. Het enige waar je hier controle over hebt bij het kiezen van een printer, is hoe gemakkelijk deze elementen toegankelijk zijn. Als uw printer verwijderbare, brede deuren heeft, voldoende ruimte om naar binnen te reiken en goede ingebouwde verlichting, dan zal die printer u minder hoofdpijn bezorgen als het gaat om doen waar u van houdt: onderdelen printen.

In de klasse van PEEK-printers hebben bijna alle modellen een consistente temperatuurregeling in het bed, op de extruder en in de hele kamer. Dit komt door het pure feit dat PEEK een geavanceerd printmateriaal is dat een groot aantal omgevingsomstandigheden vereist om op de juiste manier te worden gebruikt. Dit zijn natuurlijk niet alle functies die een PEEK-printer geweldig maken. Stijve stalen behuizingen, hoogwaardige motoren voor hoge temperaturen en hoogwaardige rails, assen en riemen werken allemaal samen om te voorkomen dat externe variabelen uw afdrukkwaliteit beïnvloeden.

Dat gezegd hebbende, de factoren die een PEEK-printer echt onderscheiden van een andere, zijn mogelijk helemaal niet in de printer gerelateerd. In de ervaring van 3D Printer Solutions worden geweldige printers geleverd met uitstekende ondersteuning. Onze 3d-printers worden geleverd met een uitgebreid garantieplan, en transparante communicatie. Zo bent u uitgerust met de tools om niet alleen te leren printen in PEEK, maar ook hoe u de kunst van 3D-printen onder de knie krijgt in het algemeen.

Bij 3D Printer Solutions zijn we gespecialiseerd in het bieden van een persoonlijke klantenservice om het gebruik van onze printers te ondersteunen, omdat we de uitdagingen (en voordelen) van printen in thermoplasten op hoge temperatuur zoals PEEK en PEI erkennen . Het is onze taak om uw bedrijf op alle mogelijke manieren in de juiste richting te sturen - of dat nu is om u door printprocessen te leiden, uw product te testen op onze interne systemen en al uw vragen te beantwoorden met behulp van onze diepgaande ervaring met hoge -temperatuur thermoplastisch printen.

 

Bekijk hier onze 3D-printers welke in staat zijn om met o.a. PEEK te printen.

3DGence (Industriële 3d-printers)

Intamsys (Semi-industriële 3d-printers)