Bel met een medewerker +31 (0)497-700220

Of stuur ons een email: info@3dprintersolutions.nl

Uw partner voor additive manufacturing

Deze website is onder constructie - Daarentegen kunt u gewoon bestellen

Metaal 3D Printen

Stroomlijn uw workflow voor 3D-printen in metaal
Neem metaaladditieve productie op in uw workflow en produceer betaalbare functionele onderdelen met hoge nauwkeurigheid en uitstekende materiaaleigenschappen.

Ontgrendel het potentieel van Additive Manufacturing met ons brede scala aan diensten

Produceer complexe onderdelen zonder de ontwerpbeperkingen van traditionele productieroutes Metaal 3D-printen, of selectief lasermelten (SLM), combineert de ontwerpflexibiliteit van 3D-printen met de mechanische eigenschappen van hoogwaardige metaallegeringen om unieke, sterke en lichtgewicht onderdelen te creëren, zelfs voor de meest complexe toepassingen. Metal Additive Manufacturing biedt de mogelijkheid om complexe onderdelen te produceren zonder de ontwerpbeperkingen van traditionele productieroutes. De mogelijkheid om selectief materialen af te zetten, alleen daar waar ze nodig zijn, betekent dat onderdelen veel complexer van ontwerp kunnen zijn en lichter van gewicht, wat de prestaties dramatisch kan verbeteren.
Metal-filament-printed-parts-using-Ultrafuse-and-BCN3D

Metalen Filamenten

Roestvrijstalen composiet metaalfilamenten voor 3D-printers De Ultrafuse® Metal Filamenten van BASF Forward AM zijn innovatieve filamenten voor de productie van roestvrijstalen onderdelen. 

Ze zijn ontworpen voor ultiem gebruiksgemak op conventionele Fused Filament Fabrication 3D-printers. BASF Forward AM Ultrafuse® Metal Filamenten combineren een grotere ontwerpvrijheid met lagere totale eigendomskosten – het printen van metalen onderdelen eenvoudiger, sneller en betaalbaar.
Complexe roestvrijstalen onderdelen eenvoudiger gemaakt. Ontdek een nieuwe reeks metaal-3D-printtoepassingen door de Ultimaker S5¹ te upgraden met de Metal Expansion Kit. De eenvoudige workflow maakt het maken van roestvrijstalen onderdelen eenvoudiger, efficiënter en betaalbaar.

Belangrijkste kenmerken van de Ultimaker Metal-uitbreidingsset

Overzicht

Ultrafuse® 17-4 PH

Nabewerking

Software

E-learning

Overzicht

Nieuw bij metaal 3D-printen? De Ultimaker Metal Expansion Kit geeft elke gebruiker toegang tot een exclusieve e-learningcursus van 1 uur. Krijg stapsgewijze begeleiding door de volledige workflow. En leer met succes hoogwaardige metalen onderdelen te maken met een Ultimaker-printer.
Ultimaker-3d-printing-Metal-Expansion-overview-tab

BASF Forward AM Ultrafuse® 17-4 PH

is een ideaal roestvrij staal voor zeer sterke en stijve onderdelen. Dankzij de uitstekende corrosie- en hittebestendigheid is hij ook bestand tegen de zwaarste bedrijfsomstandigheden. Deze eigenschappen worden bereikt door een beproefd katalytisch ontbindings- en sinterproces dat wordt gebruikt voor traditioneel metaalspuitgieten.
Ultimaker-3d-printing-Metal-Expansion-BASF-ForwardAM-17-4-PH-filament

Nabewerking

Elke Ultimaker Metal Expansion Kit bevat een voucher voor de nabewerking van uw 3D-print tot een volledig metalen onderdeel binnen 10 werkdagen. Dit is mogelijk via het netwerk van gecertificeerde ontbindings- en sinterdiensten van BASF. Via een online portal kunt u de nabewerking van uw onderdeel op de kalender boeken en op elk gewenst moment de voortgang van uw onderdeel bekijken.
Ultimaker-3d-printing-Metal-Expansion-post-processing-tab

Software

Elke Ultimaker Metal Expansion Kit bevat een voucher voor de nabewerking van uw 3D-print tot een volledig metalen onderdeel binnen 10 werkdagen. Dit is mogelijk via het netwerk van gecertificeerde ontbindings- en sinterdiensten van BASF. Via een online portal kunt u de nabewerking van uw onderdeel op de kalender boeken en op elk gewenst moment de voortgang van uw onderdeel bekijken.
metal-expansion-kit-ultimaker-cura-software

E-learning

Elke Ultimaker Metal Expansion Kit bevat een voucher voor de nabewerking van uw 3D-print tot een volledig metalen onderdeel binnen 10 werkdagen. Dit is mogelijk via het netwerk van gecertificeerde ontbindings- en sinterdiensten van BASF. Via een online portal kunt u de nabewerking van uw onderdeel op de kalender boeken en op elk gewenst moment de voortgang van uw onderdeel bekijken.
metal-expansion-kit-e-learning-software

Vrijheid om hoogwaardige stalen onderdelen te ontwerpen

17-4 PH roestvrij staal plus een voor metaal geoptimaliseerd ondersteuningsmateriaal³ biedt de vrijheid om sterke onderdelen met complexe geometrieën te creëren. Bovendien bevat Ultimaker Cura 5 metalen FFF-functies om u volledige controle te geven en een metalen onderdeel van hoge kwaliteit te garanderen.
metal-expansion-kit-part-2
Ultimaker-3d-printing-Metal-Expansion-Kit-highlight-2

Metalen onderdelen. Tot 90% goedkoper 

De lage totale eigendomskosten en het kleine formaat van de Ultimaker S5 maken het gemakkelijk om een betaalbare 3D-printoplossing voor metaal te adopteren en te schalen. Vergeleken met CNC en andere additieve methoden kunt u tot 90% besparen bij het maken van de metalen gereedschappen en onderdelen die u nodig heeft.

Boek een live demonstratie

Wat is metaal 3d printen?

Metaal 3D-printen, ook bekend als additieve fabricage van metaal, is een productietechnologie waarbij metalen onderdelen laag voor laag worden opgebouwd uit poedermateriaal. Deze technologie maakt gebruik van verschillende processen, zoals Selective Laser Melting (SLM), Electron Beam Melting (EBM), Direct Metal Laser Sintering (DMLS), en Binder Jetting, om metalen onderdelen te produceren. 

10-ways-to-3d-print-metal
PM-07-2020-Pressefoto

CAD software toepassing

Het proces begint met het ontwerpen van het onderdeel in een CAD-software (Computer-Aided Design). Vervolgens wordt het CAD-bestand omgezet in een digitaal 3D-model, dat wordt gesliced in dunne horizontale lagen. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om de 3D-printer aan te sturen. 

Wire-LMD

Wire LMD staat voor Wire Laser Metal Deposition en is een vorm van metaal 3D-printen die gebaseerd is op het toevoegen van materiaal met behulp van een lasersysteem. In dit proces wordt een metalen draad, in tegenstelling tot metaalpoeder, als toevoegmateriaal gebruikt. Het proces begint met het verwarmen van het te printen oppervlak tot net onder het smeltpunt van het metaal. Vervolgens wordt een metalen draad via een nozzle toegevoerd naar het verwarmde gebied, waar het wordt gesmolten door een laser. Door de beweging van de nozzle en de laser kan het gesmolten metaal nauwkeurig worden afgezet, laag voor laag, om het gewenste onderdeel op te bouwen. Wire LMD biedt enkele voordelen ten opzichte van andere metaal 3D-printmethoden, zoals hogere depositiesnelheden en minder materiaalverspilling. Het kan worden gebruikt voor het repareren van beschadigde onderdelen, het toevoegen van materiaal aan bestaande onderdelen, of het direct printen van nieuwe onderdelen. Dit proces wordt toegepast in verschillende sectoren, waaronder de luchtvaart, de automobielindustrie, de energie-industrie en de werktuigbouwkunde, waar het wordt gebruikt voor het produceren van prototypes, het maken van gereedschappen en matrijzen, en het herstellen van versleten of beschadigde onderdelen.

SLM & EBM

Bij SLM en EBM wordt een dunne laag metaalpoeder op een bouwplatform aangebracht. Een laser of elektronenbundel wordt dan gebruikt om specifieke gebieden van het poeder te smelten volgens de gegevens van het 3D-model. Na het smelten van elke laag wordt een nieuwe laag poeder toegevoegd, en het proces wordt herhaald totdat het volledige onderdeel is geprint. Bij DMLS wordt vergelijkbaar gewerkt, maar wordt gebruik gemaakt van een laser om het metaalpoeder te sinteren.
metal_equi
3D_Prining_Materials_Process_MetalX_slim

Binder Jetting

Bij Binder Jetting wordt een bindmiddel (en soms een pigment) op het metaalpoeder aangebracht om de gewenste vorm van elke laag te creëren. Nadat elke laag is afgedrukt, wordt het onderdeel vervolgens gesinterd om de metaaldeeltjes te binden en het uiteindelijke onderdeel te vormen. Metaal 3D-printen biedt verschillende voordelen, waaronder complexe geometrieën die moeilijk of onmogelijk te produceren zijn met traditionele methoden, lagere materiaalverspilling en snellere productietijden voor prototypes en aangepaste onderdelen. Het wordt gebruikt in diverse sectoren, waaronder de luchtvaart, de auto-industrie, de medische sector en de werktuigbouwkunde.

Metal pack voor de BCN3D reeks 

BCN3D_Metal_Pack_3d_Print_Epsilon_Series-1_900x_a42d3898-6c8c-43a5-b2d0-5305b963eed7

Waar bestaat het metaalpakket uit?

Het Metal Pack bevat zowel Ultrafuse® 316L als 17-4 PH, en een nieuwe exclusieve hotend voor metaal, evenals specifieke accessoires, om een soepele printervaring te garanderen.

  • 1x 316L 3Kg BASF-spoel 
  • 1x 17-4PH 3Kg BASF-spoel 
  • 2x Hotend M 
  • 1x Magigoo Pro Metaal 2x Messing Wisser Activatie code

    Alleen compatibel met de Epsilon-serie (Epsilon W50 en W50SC, Epsilon W27 en W27SC).

BCN3D Metaalpakket

Maak de weg vrij voor het printen van roestvrij staal Het Metal Pack is een upgrade voor de huidige Epsilon-serie die een nieuw scala aan toepassingen opent voor BCN3D-klanten, vooral voor reserveonderdelen, functionele prototyping en tooling, en is voornamelijk gericht op de farmaceutische, voedingsmiddelen-, automobiel-, ruimtevaart- en productiesector. sectoren.

Neem contact met ons op