Bel met een medewerker +31 (0)497-700220

Of stuur ons een email: info@3dprintersolutions.nl

Uw partner voor additive manufacturing

Deze website is onder constructie - Daarentegen kunt u gewoon bestellen

Wat is Meltio's Wire LMD Technologie?

Wat is Meltio's Wire LMD Technologie?

R Verhoeven |

Wat is Meltio's Wire LMD Technologie?

Meltio's "Wire LMD" verwijst naar een specifiek type metaal 3D-printproces genaamd "Wire-based Laser Metal Deposition" (LMD).

Wire LMD omvat het gebruik van krachtige lasers die een metalen draad smelt terwijl deze in een smeltbad wordt gevoerd. Het gesmolten metaal wordt vervolgens laag voor laag op een ondergrond of een bestaand onderdeel gedeponeerd om een ​​3D-object op te bouwen. Het proces wordt bestuurd door CAD-software (computer-aided design), die de laser en de beweging van de draad stuurt om de gewenste vorm en afmetingen te bereiken.

Een van de belangrijkste voordelen van draad-LMD is de mogelijkheid om snel en met hoge precisie grote, complexe metalen onderdelen te maken. Dit maakt het een populaire keuze voor ruimtevaart-, automobiel- en andere industrieën die onderdelen met complexe geometrieën en hoge sterkte nodig hebben.

 

Wire LMD is een type metaal 3D-printen dat valt onder de categorie van gerichte energiedepositie (DED) processen. Bij DED-processen wordt een materiaal aan een onderdeel toegevoegd door het laag voor laag te smelten en samen te smelten op het oppervlak. Dit in tegenstelling tot andere 3D-printmethoden voor metaal, zoals poederbedfusie, waarbij een laser- of elektronenstraal metaalpoeder smelt en samensmelt om het laatste onderdeel te creëren.

Bij Wire-LMD wordt een metaaldraad gebruikt als grondstof. De draad wordt in een mondstuk gevoerd, dat meestal is gemonteerd op een meer assige robotarm, CNC machine of een stand-alone 3D-printer. Een krachtige laserstraal wordt vervolgens gebruikt om de draad te smelten terwijl deze in de smeltpoel wordt gevoerd, waardoor een gesmolten plas metaal ontstaat die stolt en een laag van het laatste onderdeel vormt.

Het proces wordt laag voor laag herhaald totdat het laatste onderdeel is voltooid. Een van de voordelen van Wire-LMD is dat het onderdelen van vrijwel elke grootte kan produceren, afhankelijk van de grootte van de robotarm en het mondstuk. Dit maakt het geschikt voor het maken van grote onderdelen voor ruimtevaart- en automobieltoepassingen.

Een ander voordeel van Wire-LMD is de mogelijkheid om materiaal toe te voegen aan bestaande onderdelen voor reparatie en restauratie. Dit staat bekend als "bekleding" en is handig voor het herstellen van versleten of beschadigde metalen onderdelen. Draad-LMD kan ook worden gebruikt om kenmerken toe te voegen, zoals uitsteeksels en ondersnijdingen die moeilijk te bereiken zijn met traditionele productiemethoden.

Wire LMD heeft een breed scala aan potentiële toepassingen in industrieën zoals ruimtevaart, automobielindustrie en medische sector. Het is een veelzijdige en nauwkeurige 3D-printtechnologie voor metaal die helpt om de manier waarop metalen onderdelen worden vervaardigd te veranderen.

Al met al is draad-LMD een innovatieve en opwindende technologie die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop metalen onderdelen worden vervaardigd.