Bel met een medewerker +31 (0)497-700220

Of stuur ons een email: info@3dprintersolutions.nl

Uw partner voor additive manufacturing

Deze website is onder constructie - Daarentegen kunt u gewoon bestellen

Meltio lanceert eigen materiaal platform

Meltio lanceert eigen materiaal platform

R Verhoeven |

Meltio lanceert eigen assortiment metaaldraad materialen en consolideert een disruptieve materiaalstrategie

 

Linares, Spanje - 18 januari 2022. Meltio; een disruptieve fabrikant van Laser Metal Depostion technologie heeft vandaag aangekondigd dat het zijn eigen assortiment metaaldraad materialen lanceert en tegelijkertijd de open materiaalplatform opties behoudt om het belang van materialen als een sleutelfactor van de gebruikerservaring van 3D-printen te benadrukken.

Het Meltio Materials-assortiment bestaat uit materialen die uitgebreid zijn getest onder gecontroleerde omstandigheden met gevalideerde onderdeel eigenschappen en out-of-the-box geoptimaliseerde printparameters. De eerste batch die dit jaar wordt gelanceerd in lasdraad formaat omvat; Roestvrij staal 316L, roestvrij staal 308L, zacht staal ER70S, titanium 64 en nikkel 718.

Desalniettemin blijft de draad-LMD-technologie van Meltio compatibel met lasdraad van derden. Momenteel is het baanbrekende proces van Meltio compatibel met de meeste roestvrij staalsoorten, zacht staal, gereedschapsstaal, titanium legeringen en nikkel legeringen. Bovendien hebben invar, kobalt-chroomlegeringen en edele metalen zoals goud geweldige resultaten laten zien in door de klant geleide projecten.

Materialen zoals koper, aluminium en vuurvaste materialen blijven in ontwikkeling.

Door het nieuwe Meltio Materials-assortiment aan te bieden en een open materialenplatform te behouden, kunnen Meltio-gebruikers van beide profiteren. Enerzijds heeft het de meerwaarde van first-time-right met de geoptimaliseerde printprofielen van Meltio Materials. Aan de andere kant biedt het open materialenplatform de Meltio-gebruikers de mogelijkheid om de grenzen te verleggen door te experimenteren met verschillende materialen.

Over Meltio:

Meltio tilt metaal additieve productie naar een hoger niveau door hoogwaardige, betaalbare en gebruiksvriendelijke 3D-printoplossingen voor metaal te ontwikkelen met behulp van draad LMD-technologie.

De missie van het bedrijf is om klanten, partners en medewerkers blij te maken door pionierswerk te doen bij de ontwikkeling van betaalbare metalen 3D-printsystemen die betrouwbaar, veilig en krachtig zijn en hun status als disruptors voortdurend versterken.

 

Benieuwd naar de Meltio oplossingen? Neem contact op voor meer informatie!