Bel met een medewerker +31 (0)497-700220

Of stuur ons een email: info@3dprintersolutions.nl

Uw partner voor additive manufacturing

Deze website is onder constructie - Daarentegen kunt u gewoon bestellen

Laatste ontwikkelingen rondom 3D printen van de maand juni 2019

Laatste ontwikkelingen rondom 3D printen van de maand juni 2019

R Verhoeven |

Bouwbedrijf Trebbe gebruikt 3D geprinte betonelementen


Bron: https://www.ad.nl/enschede/primeur-trebbe-plaatst-3d-geprinte-betonelementen-in-enschede~a618403e/

 

In Twente zijn ze een pronkstuk rijker geworden, daar wisten namelijk door bouwbedrijf Trebbe een betonconstructie geplaatst te worden die gemaakt zijn door een 3D-printer. Dit gebeurde bij de Zorgvilla De Maere aan de Hogelandsingel in Enschede. Hiervoor zijn er wel drie jaren aan studie vooraf gegaan. De betonconstructie is een samenwerkingsproject van Trebbe met Saxion Industrial Design Research Group, De Witte - Van der Heijden Architecten en Vertico Large Scale 3D printing in Amersfoort. De uniek vorm van de constructie is te danken aan de technologie betreft 3D-printen! Het resultaat is prachtig, aldus Rob Wolders; uitvoerder van Trebbe.

 

Een nieuwe aanpak betreft de schoenproductie bij Ecco door 3D-printen

Bron: https://www.kunststofenrubber.nl/nieuws/id5598-schoenfabrikant-ecco-werkt-met-basf-3d-printing-en-origin.html

 

BASF 3D Printing Solutions en Origin werken momenteel nauw samen met Ecco, om een nieuwe aanpak te creëren in de schoenenproductie. Deze aanpak gaat om de nauwkeurigheid en de mechanische stabiliteit in de productie van schoenen. Het platform van Origin maakt met de materialen van BASF mogelijk, om zo heel scherp te focussen op toepassingen voor eindgebruikers die heel uitdagende eisen hebben.


"Het nieuw ontwikkelde systeem van Origin is optimaal afgesteld voor onze Ultracur3D fotopolymeren", zegt de directeur fotopolymeren bij BASF; Arnaud Guedou. "Dit maakt voor eindgebruikers hoge productiesnelheden mogelijk met een oppervlakteafwerking die ook de allerkleinste texturen kan reproduceren en bovendien een uitstekende mechanische stabiliteit levert.''

 

3D-printen voor de productielijn van Heineken

Bron: https://www.kunststofenrubber.nl/nieuws/id5599-3d-printing-voor-onderdelen-en-tools-productielijn-heineken.html

 

En als kers op de taart, hebben wij van 3D Printers Solutions een nieuwe vanuit Heineken. De productielocatie van Heineken ligt in het Spaanse Sevilla. Heineken wist daar om zelf gebruik te maken van 3D-printen om gereedschappen, machineonderdelen en tools zelf te kunnen ontwerpen en printen, in plaats van dit uit te besteden aan externe partijen. Dit bespaard namelijk geld in de kassa van Heineken. Hierdoor is de productie vergroot in de fabriek van Heineken. En daarbij: zo'n tachtig procent van de productiekosten blijven bespaard op de onderdelen die geprint worden.


"We bevinden ons pas in de beginfase wat het 3D-printen betreft, maar we zien nu al een kostenreductie van zeventig tot negentig procent voor de applicaties die we nu zelf printen en we zien ook een verkorting van de levertijd van zeventig tot negentig procent", zegt Isabelle Haenen. Zij is de verantwoordelijke voor Global Supply Chain Procurement bij Heineken.

 

Is je interesse in de voordelen van 3D-printen al opgewekt? Neem om extra jezelf te verdiepen in de 3D-printwereld een kijkje bij onze 3D-printers pagina! Wat dacht je van onze Raise3D Pro 2 Plus printer. Een bakbeest als het aankomt op de 3D-printers. Deze is voorzien van vele opties en is erg nauwkeurig in zijn werk! Bekijk ook ons aanbod filament ultimaker en tweedehands ultimaker!

 

Blijf op de hoogte van onze blogs, en vind hier elke maand nieuwe 3D-printing updates!