Bel met een medewerker +31 (0)497-700220

Of stuur ons een email: info@3dprintersolutions.nl

Uw partner voor additive manufacturing

Deze website is onder constructie - Daarentegen kunt u gewoon bestellen

Laatste ontwikkelingen rondom 3D-printen van de maand augustus 2019

Laatste ontwikkelingen rondom 3D-printen van de maand augustus 2019

R Verhoeven |

Ultimaker genomineerd voor Computabale Awards 2019

Ultimaker, een van onze merken in ons assortiment, is een bekende producent van 3d printers. Zij hebben laatst een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een aantal materiaalleveranciers met als doel om met Ultimaker printers te kunnen printen met hoogwaardige kunststoffen en composieten. Dit is voor de eindgebruiker natuurlijk heel leuk, omdat de prints nu van nog betere kwaliteit zullen zijn. Doordat Ultimaker dit gedaan heeft maken zij kans op de Computable Awards 2019 in de categorie Hardware- & Infrastructuurleverancier van het Jaar!

Bron: https://news.google.com/articles/CBMie2h0dHBzOi8vd3d3LmNvbXB1dGFibGUubmwvYXJ0aWtlbC9pbmZvcm1hdGllL2F3YXJkcy1uaWV1d3MvNjY4MTI5MC8xODUzMjk2L3VsdGltYWtlci1rcmlqZ3Qtbm9taW5hdGllLXZvb3ItM2QtcHJpbnRpbmcuaHRtbNIBAA?hl=nl&gl=NL&ceid=NL%3Anl

 

Heineken gebruikt 3D-printing in brouwerijen

Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven gebruik van 3D-printing, zo ook Heineken. In hun productielocatie in het Spaanse Sevilla worden met 3D printers direct gereedschappen, machineonderdelen en tools ontworpen en geprint. Door dit zelf te doen bespaart Heineken in Sevilla zo'n 80% van de productiekosten, terwijl ze volgens eigen zeggen pas in de beginfase van het 3D printen zitten. Daarnaast printen ze ook tools voor de machines die de veiligheid van de medewerkers verhoogd. Eerst deden zij dit allemaal met de Ultimaker 2+, maar nu gebruiken ze meerdere Ultimaker S5 printers.

Bron: https://www.kunststofenrubber.nl/nieuws/id5599-3d-printing-voor-onderdelen-en-tools-productielijn-heineken.html

 

Amerikaans bedrijf wil blauwdrukken 3D-geprinte vuurwapens online zetten

Defense Distributed had toestemming van het Amerikaanse ministerie van justitie om blauwdrukken voor 3D-geprinte vuurwapens online te zetten, maar de rechter verbood dit net op tijd alsnog. De geprinte vuurwapens zouden onherstelbare schade aan burgers kunnen aanbrengen. Naar aanleiding van dit gebeuren geeft ook de Openbaar Ministerie in Nederland aan dat maken van 3D-geprinte vuurwapens strafbaar is in Nederland.

Bron: https://www.nu.nl/gadgets/5395328/openbaar-ministerie-3d-geprinte-wapens-maken-strafbaar-in-nederland.html

 

Eerste 3D-geprinte betonnen brug ter wereld komt vlakbij Gemert te liggen

De Technische Universiteit Eindhoven is begonnen met de bouw van de eerste geprinte brug ter wereld. De techniek is zuiniger met het bouwmateriaal dan andere bouwtechnieken doordat er speciaal betonmortel gebruikt wordt. Doordat er hierdoor minder beton gebruikt wordt, wordt ook de CO2 uitstoot vermindert.

Bron: https://www.nu.nl/gadgets/4773657/tu-eindhoven-maakt-eerste-3d-geprinte-betonnen-brug-wereld.html

 

Nederlanders printen een 3D geprinte onderzeeër

Een Nederlandse ondernemer, Filip Jonker en een Nederlandse 3D-printexpert Jasper Menger werken samen aan een 3D-geprinte onderzeeër. Het wordt een tweepersoonsboot van zes meter lang en wordt laagje voor laagje geprint door een 3D printer die in Rotterdam staat en objecten tot wel acht meter hoog kan maken. Het moet een vervoersmiddel worden waarmee duikers zich snel onder water mee moeten kunnen voortbewegen. Het printen is tevens goedkoper dan het gieten van plastic.

Bron: https://www.nu.nl/gadgets/4209686/nederlanders-3d-printen-onderzeeer.html

 

Zelf interesse in 3D printen, maar een nieuwe printer te duur? Bekijk onze tweedehands Ultimaker en filament Ultimaker!