Bel met een medewerker +31 (0)497-700220

Of stuur ons een email: info@3dprintersolutions.nl

Uw partner voor additive manufacturing

Deze website is onder constructie - Daarentegen kunt u gewoon bestellen

De meest opvallende ontwikkelingen rondom 3D-printen van de maand april 2019

De meest opvallende ontwikkelingen rondom 3D-printen van de maand april 2019

R Verhoeven |

3D-printen is sinds het ontstaan in 1990 flink gegroeid. 3D-printen wordt veel gebruikt bij het maken van diverse producten, maar bijvoorbeeld ook in kunst, architectuur en design. Al snel zijn er opvallende ontwikkelingen voortgekomen binnen deze bijzondere techniek.

 

Doorschijnende organen

Bron: https://www.nu.nl/wetenschap/5860029/onderzoekers-in-duitsland-creeren-doorschijnende-organen.html

 

Onderzoekers in Duitsland hebben een nieuwe techniek ontdekt voor het printen van organen die geschikt zijn voor transplantatie. De wetenschappers van de Ludwig Maximilians Universiteit in München ontwikkelden een bijzonder oplosmiddel om diverse organen volledig transparant te maken. Daarna werden deze organen gescand. Zo wisten zij de volledige structuur, bloedvaten en elke cel bloot te leggen. Door middel van deze blauwdruk konden zij als eerst de structuur van het orgaan printten. Vervolgens vulden de wetenschappers de 3D-printer met stamcellen en injecteerden ze die in het omhulsel. Door deze bijzondere techniek toe te passen, hoopt het onderzoeksteam binnen twee jaar een alvleesklier te printen. Het orgaan wordt eerst getest op dieren, om te kijken of zij dit overleven. Wanneer dat een succes is, wordt het binnen vijf tot tien jaar ook getest op mensen.

 

Telefoon hacken door middel van 3D-printen

Bron: https://www.apparata.nl/nieuws/galaxy-s10-kan-een-3d-printer-de-vingerscanner-kraken-30708

 

Hoewel het bekend is dat de Samsung Galaxy S10 een van de beste vingerafdrukscanners op de markt heeft, is een simpele 3D-printer deze al te goed af.  Hier kwam Galaxy S10-gebruiker DarkShark achter. Daarentegen zijn er wel een flink aantal stappen nodig om dit effect te willen bereiken.Er moet eerst een foto van de vingerafdruk worden gemaakt, waarin de foto vervolgens in Photoshop geïmporteerd moet worden. Na wat bewerkingen toe te voegen, kon de vingerafdruk geüpload worden naar het programma 3ds Max. DarkShark maakte hiermee de afdruk tot een 3D blauwdruk. Vervolgens gebruikte hij een 3D-printer voor consumenten en hij slaagde daarin om de telefoon te ontgrendelen.

 

Kan een 3D-printer de Notre-Dame herstellen?

Bron: https://www.dvhn.nl/groningen/Proef-met-3D-printing-plafondschildering-kerk-Middelstum-24376170.html

 

Wanneer en een goede 3D-scan bestaat van het interieur van de Notre Dame, zal het herstel van het verwoeste monument een stuk makkelijk worden. De scan zou omgezet kunnen worden naar een 3D-print, dat een haarscherp beeld zou geven van de binnenzijde. Architecturen zouden het interieur tot op de laatste millimeter na kunnen bouwen.

 

Binnen enkele dagen een designerwoning door middel van 3D-printen

Bron: https://www.tijd.be/sabato/architectuur/in-drie-dagen-uw-designerwoning-met-een-3d-printer/10066463.html

 

Hoe makkelijk zou het zijn wanneer je binnen enkele dagen je designerwoning kan hebben. Het klinkt haast onmogelijk, maar dankzij de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen, klinkt het plotseling niet meer zo onmogelijk. Hoewel deze techniek pas dit jaar in Europa is toegepast, lopen landen als de VS, China, Rusland en Dubai voor met de hoop dat in 2030, een kwart van de huizen wordt geprint.

 

Productpersonalisatie

Bron: https://www.marketingtribune.nl/design/weblog/2019/03/column-toekomst-productpersonalisatie-met-3d/index.xml

 

De laatste jaren is 3D-printen snel gegroeid. Steeds meer mensen schaffen zelf een 3D-printer aan. Zo kwamen laatst de welbekende Nike-schoenen op de markt. Online kun je je eigen schoenen samenstellen die binnen enkele weken bij je thuis worden bezorgd. Tegenwoordig kun je zelfs je eigen koffie personaliseren. Door middel van 3D-technologie en een inkjetprinter wordt op de schuimlaag van de koffie een foto of een bedrijfslogo geprint. De toekomst van productpersonalisatie door gebruik te maken van 3D-printen heeft dan ook een goed vooruitzicht!

Het voorbeeld van de koffie is hier te bekijken.

 

Heb jij ook interesse in 3D printing? Bekijk onze professionele Ultimaker S5, de BCN3D Sigma R17 of een tweedehands 3d printer en ga zelf aan de slag met 3D-printen! Deze printers zijn ideaal voor op het kantoor en is makkelijk te gebruiken. Bekijk ook ons aanbod ultimaker filament. Heb jij nog vragen over onze 3D printers? Neem dan contact met ons op!
 

Houd ons blog in de gaten voor maandelijkse ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen!