Bel met een medewerker +31 (0)497-700220

Of stuur ons een email: info@3dprintersolutions.nl

Uw partner voor additive manufacturing

Deze website is onder constructie - Daarentegen kunt u gewoon bestellen

De laatste ontwikkelingen rondom 3D-printen van de maand december 2019

De laatste ontwikkelingen rondom 3D-printen van de maand december 2019

R Verhoeven |

De nieuwste ontwikkelingen van de maand december

Ook in de afgelopen maand hebben er weer een hoop ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van 3D printen. De leukste en meest interessante ontwikkelingen zullen hier besproken worden!

Eten uit de 3D printer

Het bedrijf byFlow ontwikkelt 3D printers geschikt voor de voedsel industrie. Het gebruik van 3D printers in de voedselindustrie kan veel voordelen opleveren. Zo kan de decoratie van de gerechten een stuk sneller gaan. De printer kan worden gezien als een hulpmiddel met een zelfde functie als bijvoorbeeld een slagroomspuit. Dit kan het proces van decoratie van voedsel versnellen. Ook kan met de opkomende techniek van vriesdrogen ervoor gezorgd worden dat de logistiek van de producten een stuk makkelijker gaat. De poeder kan in de printer worden gestopt en men kan zo veel maken van het product als men wil.

https://www.volkskrant.nl/economie/of-de-sous-chef-een-octopus-uit-de-3d-printer-wil-draaien~b5e6d9e6/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Defensie test met het printen van eten

Ook defensie doet testen met het 3d-printen van voedsel. Zij hebben hiervoor en speciale machine. Deze machine is tijdens de Bright Day gedemonstreerd. De printer kan gebruikt worden om het eten aan te passen aan de persoonlijke voedselbehoefte van de militairen.

https://www.nu.nl/277581/video/defensie-test-3d-printen-van-eten-voor-militairen.html

Nieuw printtechniek ontwikkeld door Harvard

Onderzoekers van Harvard University hebben een nieuwe manier van 3d printen ontwikkeld. Deze techniek heet miltimaterial multinozzle 3D printing. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van hogesnelheidskleppen, hierdoor kan men schakelen tussen tot wel 8 verschillende materialen. Doordat de benodigde printkoppen ook worden geproduceerd met behulp van 3D printing, kan de kop naar wens worden aangepast. Vanwege de hoge snelheid waarmee men kan printen, kunnen ook producten geprint worden waarvan de substantie in de loop van tijd verandert.

https://www.designnews.com/materials-assembly/harvards-new-multimaterial-3d-printer-moves-hummingbird-speeds/9120940661934

3D geprinte snare drum

De Panic! At The Disco drummer heeft tijdens de laatste optredens gespeeld op een 3D geprinte snare drum. Doordat de body van de drum geoptimaliseerd is, komt er een zuiverder geluid uit de drums. In totaal heeft hij 3 dezelfde drums gemaakt met verschillende printers en materialen. Hierdoor hebben de drums allemaal een uniek geluid.

https://www.3dprintingmedia.network/panic-at-the-disco-drummer-3d-print-snare-drum/